El cuiner Pep Romany, del restaurant Pont Sec de Dénia, i les varietats de taronja d’Hort Obert i Mandarina Ecològica tanquen En Nadal “Menja’t la Marina”

El cuiner Pep Romany, del restaurant Pont Sec de Dénia, i les varietats de taronja d’Hort Obert i Mandarina Ecològica han tancat aquest matí l’edició d’En Nadal “Menja’t la Marina”. El cuiner ha recomanat als consumidors a que coneguen i consumisquen les diferents varietats de taronja, deixant  d’utilitzar el concepte general “taronja” a l’hora de comprar i consumir aquest fruit. Romany ha posat com a exemple que a l’hora de demanar un vi ja no el demanen de forma general, demanant la varietat específica que volem consumir, fet que també deuria de passar a l’hora de demanar, comprar i consumir taronges.
En Nadal, Menja’t la Marina en el Mercat Municipal ha consistit en presentacions de productes locals i de temporada en el Mercat de Dénia al llarg de les festes de Nadal. La campanya “Menja’tla Marina” ha tingut com a objectiu el foment de la comercialització del producte de proximitat i de les seues varietats tradicionals. En tres jornades s’han donat a conèixer productes com el perelló, l’ametla i la taronja, tots acabats de collir i cultivats en la comarca de la Marina Alta.
L’activitat ha estat impulsada per l’Oficina de la Innovació i la Creativitat, i forma part del pla d’acció Dénia& Marina Alta Tastinglife de la Ciutat Creativa de la Gastronomia. En l’organització s’han involucrat  els ajuntaments de Dénia,la Vall d’Ebo, la Vall d’Alcalà i Alcalalí. Igualment han col·laborat el CdT deDénia, l’IES María Ibars i l’Associació d’Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (AEHTMA).
Castellano